Det kan være rigtig svært at vurdere, hvornår man skal skifte fra vinterdæk til sommerdæk eller omvendt – især i et ustabilt vejr som det danske vejr.

Men hvornår skal man egentlig skifte mellem sommer- og vinterdæk? Find ud af det her på siden.

 

Sommerdæk – hvornår er det rigtige tidspunkt at skifte?

Overgangen fra vinter- til sommerdæk handler ikke kun om at følge kalenderen, men om at vurdere vejrforholdene. Spørgsmålet om at skifte til sommerdæk bliver særligt relevant, når temperaturen stiger over 7°C. Hvorfor?

Fordi sommerdæk er designet til at have et bedre greb på vejen under varme, tørre forhold. Overvejer du derfor et dækskifte i Vejle eller andre steder, så skal du forstå den rigtige timing, for at sikre optimal ydeevne og sikkerhed på vejen.

Vinterdæk – hvornår skal du skifte?

Modsat, når temperaturen falder til under 7°C, hærder slidbanemønsteret i sommerdæk, hvilket fører til nedsat trækkraft. Det betyder, at du her bør overveje at skifte til vinterdæk.

Disse dæk har unikke slidbanemønstre og er lavet af en blødere gummiblanding, der forbliver fleksibel i kolde temperaturer, hvilket giver et bedre greb på is- eller snedækkede veje.

DK AUTOMOBILER Service til værksted

Tips til vedligeholdelse af dine dæk

Ud over timingen af hvornår man skal skifte til sommer- eller vinterdæk, kan korrekt opbevaring og vedligeholdelse af dine dæk forlænge deres levetid og ydeevne.

En god idé er altid at rengøre dem grundigt før opbevaring og at opbevare dem på et køligt, tørt sted. Du kan også overveje regelmæssige inspektioner, selv når dækkene ikke er fastmonteret på din bil, for at opdage eventuelle problemer, før de bliver kritiske.

Disse små anstrengelser kan i sidste ende spare tid og penge hen ad vejen, hvilket gør processen mere effektiv og mindre stressende.

 

Gør noget godt for miljøet

At være bevidst om miljøet er afgørende, især når det kommer til at træffe ansvarlige valg om vores køretøjer. Valg af de rigtige dæk til den rigtige sæson spiller en afgørende rolle i denne indsats. At vide hvornår man skal installere sommerhjul eller vinterhjul forbedrer ikke kun din køreoplevelse, men bidrager også til brændstofeffektiviteten.

Ved at bruge sommerdæk i varme måneder og vinterdæk under koldere forhold, reducerer du rullemodstanden og dermed brændstofforbruget.

At træffe informerede beslutninger omkring hvornår man skal skifte sommerdæk baseret på vejrforhold er en enkel, men effektiv måde at bidrage til en grønnere og mere bæredygtig fremtid på vejene.

DK Automobiler i Vejle

Som en betroet bilforhandler er DK Automobiler i Vejle udstyret med det rette udstyr til at skifte dine dæk nemt og hurtigt, og vi har den rette erfaring og forståelse for hvornår man skal skifte fra vinter til sommerdæk eller omvendt. Vi har desuden et team af erfarne teknikere klar til at hjælpe dig med alle dine behov angående din bil.

Vi er et autoriseret Suzuki. Aiways og Opel værksted, men kan hjælpe alle bilmærker.

Det betyder, at du med DK Automobiler i Vejle, har en pålidelig partner til at hjælpe med dit hjulskifte. Book tid på værkstedet online lige her, eller ring på 75 72 80 00.