Hvad koster det egentlig at køre elbil, og hvor og hvordan får du den billigste opladning? Hos DK Automobiler ved vi, at prisen for opladning er en vigtig faktor for dig, der overvejer at købe elbil. Derfor giver vi dig her en guide til, hvordan du kan lade din elbil op så billigt som muligt. Læs guiden nedenfor, og bliv klogere.

 

Hvad kan påvirke prisen for opladning?

At udregne brændstofprisen for benzin- og dieselbiler er en del nemmere, da du altid kan se, hvad du betaler pr. liter på tankstationen. At gennemskue prisen for opladning kan være en smule mere vanskeligt, og der er flere faktorer, der kan påvirke prisen.

Prisen på opladning kan blandt andet påvirkes af:

  • Om du bruger ladeboks derhjemme
  • Om du bruger offentlige ladestationer
  • Om du benytte delvis offentlig opladning og egen ladeboks
  • Om du lader, når elprisen er høj/lav

Kort sagt er der flere ting at tage højde for, når du skal oplade din bil. Oftest er måden du oplader på meget afhængigt af dit kørselsmønster, og du bør derfor tænke grundigt over, hvilken ladeløsning der er den bedste for dig.

 

Udforsk de forskellige ladeløsninger

Der findes flere forskellige måder, hvorpå du kan oplade din elbil, og valget af lademetode er i høj grad bestemt af dit kørselsmønster. Herunder kan du læse mere om de forskellige ladeløsninger.

 

Ladeboks med serviceaftale

Hvis du har købt eller lejet en ladeboks, er det muligt at tegne en serviceaftale, så du kan få en refusion af dele af dine udgifter til strøm. Dette sker gennem ladeoperatøren, og du skal fortsat selv betale strøm til hele din husstand og din elbil via et elselskab.

 

Ladeboks uden serviceaftale

Uden en serviceaftale til din ladeboks, kan du ikke få refusion for dine strømudgifter. Denne løsning er en fordel for dig, der eksempelvis har elvarme eller solceller i huset og ikke kører mange kilometer dagligt. Med denne løsning skal du stadig selv betale for strøm til din husstand og elbil via et elselskab.

Aiways

Opladning med abonnement

Et abonnement er en løsning til dig, der ønsker at betale et fast beløb for din opladning på månedlig basis. Et abonnement gør sig gældende for opladninger derhjemme og på farten, og du får typisk en tilbagebetaling både for den strøm, som du bruger til at oplade din elbil hjemme, samt afgiften, der kan være højere eller lavere end den strøm, du selv hæfter for. Du skal fortsat selv betale strøm til hele din husstand og din elbil via et elselskab.

Offentlig opladning

Du kan betragte offentlig ladning på samme måde, som når du eksempelvis skal tanke benzin. Når du skal oplade offentligt, kan du med fordel bruge en app, der viser, hvad strømmen koster på en specifik offentlig lader. Der findes også abonnement til offentlig ladning. Denne løsning er typisk for dem, som ikke har mulighed for at lade hjemme.

 

Find frem til din ideelle ladeløsning

Ved at veje de forskellige muligheder, kan du hurtigt finde ud af, om du skal bruge offentlige ladestandere eller oplade elbilen derhjemme. Uanset om du kører Aiways eller noget helt andet, kan du være sikker på, at der findes et væld af muligheder for dig, der ønsker at køre elektrisk.

Har du spørgsmål til ladning af din kommende eller nuværende elbil, så tøv ikke med at kontakte os. Vi står altid klar til at hjælpe.