Der kan være meget at huske, når ferien står på kør selv ferie. Hvad end du skal sydpå i varmen eller til kolde områder på skiferie, er det meget rart med en huskeliste til kør selv sommerferie og en huskeliste til kør selv vinterferie. Selvom det er to forskellige typer ferier i forskellige temperaturer, så er der dele af huskelisten, der går igen.

 

Huskeliste til kør selv vinterferie og sommerferie:
  • Pas til alle i bilen (kontroller gyldighed)
  • Kørekort
  • Det blå sygesikringskort
  • Registreringsattest
  • Det røde kort/Røde kort appen
  • Det grønne Kort (hvis I kører uden for EU)
  • Lokal valuta

 

Du behøver ikke at have det røde kort med, hvis du er dækket af en kaskoforsikring, og derigennem vil du kunne få vejhjælp. Du skal dog stadig huske at downloade Rødt Kort appen.

Tager du på kør selv skiferie, er det mange steder et krav, at du huske at få skiftet til vinterdæk og medbringer snekæder. Tjek også om sprinklervæsken og kølervæsken er frostsikret, ellers skal det skiftes. Skal du på kør selv sommerferie, så kan en tagboks være en god ide – og dette gælder faktisk også til kør selv skiferie. Her får du mulighed for at opbevarer en masse ekstra bagage. Vær dog opmærksom på at det ikke skal være de tungeste ting, der ligger i den.

Biler hos DK AUTOMOBILER

Sikkerhedsudstyr i bilen i Europa

Når man skal køre langt, er det vigtigt at have styr på sikkerhedsudstyret i bilen – både det der kræves i forskellige lande, samt det der blot anbefales. Skal du køre, hvor det er koldt, skal du have vinterdæk på og måske snekæder. Hav tæpper, skovl, sikkerhedsvest til alle og reb med i bilen. Du skal også have en advarselstrekant i bilen, da den er obligatorisk i de fleste europæiske lande. Herudover brandslukker, forbindingskasse og nogle lande kræver en alkotester. Vær også opmærksom på regler om autostole i forskellige lande. Læs meget mere om sikkerhed hos FDM.

 

Kør selv ferie med børn

Det kan ofte være nogle lange timer, når man tager på kør selv ferie med børn. Det er en god ide at sørge for en masse underholdning til børnene. Det kan være at hente film ned på iPads, pakke malebøger eller downloade lydbøger. Husk også at hold en masse små pauser undervejs, så børnene kan strække benene løbende og få luft til hovedet. Ofte kan en overnatning undervejs være en god måde at gøre rejsen nemmere.

Biler hos DK AUTOMOBILER

Vil du vide mere? Så tøv ikke med at kontakte os eller kig forbi DK Automobiler i Vejle – vi står altid klar til at hjælpe dig, også med at finde den helt rigtige bil til kør-selv-ferien!