En kør-selv-ferie er beslægtet med at tage på et spændende eventyr. Ukendte seværdigheder, friheden ved den åbne vej og glæden ved at opdage nye steder i dit eget tempo bidrager alt sammen til en perfekt kør-selv-ferie.

Men hvor spændende oplevelsen end kan være, kræver det detaljeret planlægning og forberedelse for at sikre, at alt går som det skal. For at hjælpe dig med at navigere i labyrinten af ​​forberedelse, har vi samlet en omfattende huskeliste til din kør-selv-ferie.

 

Planlæg din rute

Det første trin i forberedelsen til en kør-selv-ferie er at finde ud af vejen til din destination. I vores digitale tidsalder er GPS og online korttjenester praktiske værktøjer, der har forenklet navigationen som aldrig før.

Disse bør være dine primære ressourcer, når du planlægger dine ruter og beslutter dine pit-stops. Kassér dog ikke de traditionelle papirkort endnu. De giver et pålideligt tilbagefald i områder med dårlig netværksdækning eller i tilfælde af digitale fejl, så hav gerne et kort ved hånden.

Når du kortlægger din rejse, skal du overveje vejforhold, lokale trafikregler, vejarbejde m.m. for de områder du begiver dig igennem. Alt dette er vigtigt, når du planlægger en kør-selv-ferie.

Biltorvet-web

Motorvejsregler

I flere lande, især flere steder i Europa, er motorvejsmærkater eller vignetter et lovkrav for at bruge motorvejene. Tjek, om dine destinationer og ruter kræver disse klistermærker. Hvis de gør, er det tilrådeligt at få dem i forvejen. På denne måde undgår du forsinkelser, køb på stedet eller endda potentielle bøder. Korrekt planlægning omkring dette sikrer, at din kør-selv-ferie er glat og problemfri.

 

Familievenlige tips til kør-selv-ferie

Hvis du planlægger en kør-selv-ferie med børn, har din liste til en kør-selv-ferie brug for et par ekstra poster. Pak altid rigeligt med snacks, drinks og en række underholdningsmuligheder såsom bøger, spil eller enheder til film og musik for at holde dem beskæftiget under lange køreture. Hvis man vil undgå at børnene bliver køresyge, skal tablets og lignende helst installeres bag på forsæderne, hvilket også vil hjælpe på sikkerheden i tilfælde af nødbremsninger eller lignende.

Planlæg også din rejse med hyppige pauser på børnevenlige steder. Dette vil give børnene, og dig, tiltrængt afslapning og hviletid. Husk, at en vellykket kør-selv-ferie med børn afhænger af at holde et behageligt tempo og holde rejsen lige så behagelig som selve destinationen.

Smart pakning til din rejse

En kør-selv-feries succes er stærkt afhængig af at pakke de rigtige ting. Udover dine sædvanlige rejsenødvendigheder (pas, sygesikringskort, registreringsattest osv.), bør din bagage også omfatte et førstehjælpssæt, nødvendigt værktøj til dit køretøj, reservedæk og selvfølgelig nok mad og vand til rejsen. Efterlad evt. noget ekstra plads til souvenirs og eventuelle andre køb.

 

Få tjekket bilen inden rejsen

Når bilen skal ud og køre mange kilometer, er det naturligvis vigtigt, at bilen er i bedste form, for ikke at komme ud for uforudsete komplikationer under rejsen. De ting der bl.a. skal ordnes inden afgang er følgende:

  • Påfyldning af olie, sprinklervæske og kølevæske
  • Skift af vinduesviskere, hvis de laver striber eller ikke renser vinduet ordentligt
  • Tjek af støddæmpere, bremser m.m.
  • Tjek mønster på dæk samt dæktryk

DK AUTOMOBILER Service til værksted

Hvis du gerne vil være sikker på, at bilen er i topform inden kør-selv-ferien, så kan du altid kigge forbi eller kontakte os hos DK Automobiler, så kan vi give dig et fuldt tjek up af din bil for at finde evt. fejl og mangler. Kontakt os via telefon 75 72 80 00 eller via kontaktformularen på vores kontaktside for at høre mere om, hvad vi kan gøre for dig.