Elbil, plug-in hybrid, mild hybrid – vi vil så gerne gøre det så godt og bæredygtigt som muligt, men alle begreberne kan godt være lidt forvirrende.

Suzuki har truffet et konsekvent valg i deres produktion af deres nye biler. De har valgt at gøre mild hybrid til standard i langt de fleste af deres modeller. Det vil sige, at blot ved at vælge en Suzuki træffer du et bæredygtigt valg. Du tænker måske, hvad er det egentlig mild hybrid betyder? Skal jeg så til at bakse med ledninger og kabler og elpriser? Nej, mild hybrid er en teknologi, der er bygget ind i bilen. Dermed har det som sådan ingen konsekvenser for din brug til din bil. Bilen er udstyret med en klassisk benzinmotor, men derudover også en lille elmotor med tilhørende lille batteri. Batteriet oplades automatisk ved almindelig kørsel. Det vil sige, at det opsamler den overskydende energi, der udledes ved fx opbremsning og ved friløb. Denne ekstra energi i batteriet benyttes så af elmotoren – ligeledes automatisk – når du har brug for lidt ekstra power, som ved start og acceleration. Dette har den åbenlyse fordel, at du sparer på brændstoffet, når det ’gratis’ energi i batteriet hjælper til. Dog bliver der aldrig i en mild hybrid samlet el nok til, at du kan køre udelukkende på elmotoren. Hvis dette er et ønske, skal du i stedet for en Suzuki mild hybrid gå efter en plug-in hybriderne, som kan lades op med kabel.

mild hybrid

Alle Suzukis kendte modeller er nu med mild hybrid 

Som nævnt følger mild hybrid-teknologien med i enhver ny model du køber fra Suzuki. Det vil sige, at du kan vælge den lille smarte Suzuki Swift hybrid. Swift har en 12 volt elmotor, ligesom Suzuki Ignis hybrid bilen har. Hvis du derimod har behov for de større modeller, får du også Suzuki Vitara hybrid eller pendanten Suzuki S Cross hybrid. Disse har en elmotor på 48 volt. Du får dermed et forbrug efter WLTP-norm for Swift på 21,3 km/l, 20 km/l for Ignis og 18,5 km/l for de to store modeller. Helt uden ekstra besvær!

 

DK Automobiler er din Suzuki forhandler

DK Automobiler forhandler Suzuki centralt i Vejle. Så er du nysgerrig på, hvordan mild hybrid fungerer i praksis. Så kom ind forbi os til en uddybende snak og snup en frisk prøvetur i en af vores mange Suzuki-modeller. Sammen finder vi ud af hvilken bil, der passer til netop dit behov.